środa, 7 listopada 2012

Bagietkowy Snake

Składniki:
- 2 bagietky
- serek Mozarella oraz serek Gouda
- pomidory bez serca
- Sos Jogurtowy z Lidla
- Bazyla oraz Majranek
- nic więcej

Jak to zrobić?

Idziemy na zakupy. Kupujemy składniki. Przekrajamy bagietki. Są dwa sposoby, o których istnieniu wiemy. Jednym z nich jest nacinanie bagietki tak:


  Albo se tak ciachamy, że inaczej. Wzdłóż całości. 

 I ciachamy mozarellę. Goudy nie musimy, bo kupiliśmy już pociachaną. Za to ją przekrajamy.
Skoro już operujemy nożem, to kroimy w plasterki pomidora. Uwaga. Wycinamy jego serce. Co z nim zdobić, okaże się na końcu przepisu.



 Jeżeli lubimy bagietki na słodko, w tym momencie możemy nasypać garść Kiślu.



 Jeżeli wybraliśmy metodę przecięcia bagietki wzdłóż niej, w pewnym momencie zbudujemy taki oto most, jak wyżej.
 Zakrapiamy sowicie sosem.
 Z mostowej bagietki możemy też zrobić Snake'a. Takiego mniej więcej

Po ułożeniu składników w nacięciach albo wewnątrz bagietky, zamykamy je i wkładamy na 5min do piekarnika, który wcześniej nagrzaliśmy. Pieczemy je w temp około 150*C.

 Wszystko zajebiście, fajnie się roztapia. Można już zjeść przygotowane danie. Piwem zapijając. Foty piwa nie robiliśmy, bo to składniki były drogie i nie stać było nas na alko :----((

Serce pomidora wyrzucamy na gnój :*

D&J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz